Közcélokat szolgáló sport- és szabadidő központ kialakítása Adonyban TOP-PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00033 azonosítószámú projekt

Kedvezményezett neve: Adony Város Önkormányzata

A fejlesztés tárgya, célja: Közcélokat szolgáló sport- és szabadidő központ kialakítása Adonyban

A szerződött támogatás összege: 99 786 595 Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a lakosság igényeinek magasabb szintű kiszolgálásához, a meglévő és a jövőben letelepedő vállalkozások, cégek elvárásaihoz kapcsolódik. A vonzó város kialakítása érdekében azokra a szegmensekre koncentráltunk, amelyek a legfontosabbak és középtávon lehetséges a fejlesztésük.

Az elmúlt évek látványos fejlesztései ellenére a városban a közösségi területek jelenleg még nem tudják megfelelően szolgálni a lakosság kikapcsolódását, rekreációját, színvonalas szabadidő eltöltését. Szükség van a terek, parkok felújítására, szerepük és funkcióik átgondolására és fejlesztésére a kor igényeinek megfelelően. A zöldfelületek minőségének javítása mellett igény jelentkezik a különböző korosztályok igényeit kielégítő játszóterek, telepített sporteszközök, sportközpontok kialakítására, telepítésére, a parkok pihenő funkciójának erősítésére.

 

Ennek megfelelően a fejlődés, fejlesztés iránya, lépései Adony esetében a Zichy-kastély parkjának további fejlesztésére, városi sport- és szabadidő futó központ kialakítására irányul.

 

A tervek alapján egy 520 m hosszú futópálya kerül kialakításra, melynek nyomvonalában kandelábereket helyezünk el. A futópálya mellé térkő burkolatú pihenők kerülnek ülőpaddal és szemétgyűjtővel. A futópálya mellé ivókút is kerül.

 

A tervezési területre a Zichy park környezetébe illeszkedő koros fák telepítése szintén része a projektnek, összhangban a futópálya és meglévő sétány és egyéb létesítmények elhelyezkedésével.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.

A projekt azonosító száma: TOP-PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00033

Comments are closed.