Fejér megyei nyugdíjasok figyelem!

civil felhívás | Fejér megyei nyugdíjasok figyelem! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Adony Város Önkormányzata Képviselő-testületének önkormányzati rendelete a településkép védelméről

Adony településképi rendelet-tervezet

Hozzászólását, véleményét elküldheti :

jegyzo@adony.hu

Nincs kategorizálva | Adony Város Önkormányzata Képviselő-testületének önkormányzati rendelete a településkép védelméről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

KÖZLEMÉNY

 

Ismeretlen személyek által közzétett szórólapokon, a 65 év felettiek számára a kedvezményes közösségi közlekedésben bevezetésre tervezett új elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatban nem a valóságnak megfelelő információk kerültek a köztudatba.

A Fejér Megyei Kormányhivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy ez ügyben nem szükséges haladéktalanul felkeresni az okmányirodákat és a kormányablakokat. A jogosultságok megszerzésének folyamtata még nincs kidolgozva.

Fejér Megyei Kormányhivatal

civil felhívás | KÖZLEMÉNY bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tarsoly Ifjúságért Egyesület

Nincs kategorizálva | Tarsoly Ifjúságért Egyesület bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A vízmérők elfagyás elleni védelme

tájékoztatók | A vízmérők elfagyás elleni védelme bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Halász-kastély az alábbi programokkal készül az ünnepi időszakra, amelyekre tisztelettel meghívja Önt

 

 

 

Rendezvény | A Halász-kastély az alábbi programokkal készül az ünnepi időszakra, amelyekre tisztelettel meghívja Önt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fejér Megyei Kormányhivatal közleménye az influenza vírusról

Fejér megye átlépte az influenza járvány küszöbértéket

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. november 27. és december 3. között (2017. 48. hetében) a megye területén 744 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 30,7%-kal magasabb, mint az előző heti adat. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 178,8%ooo volt.

A területi megbetegedési adatok eltérő képet mutatnak. A megbetegedési arány 242,5%ooo volt a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály; 174,2%ooo a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén; 10,5%ooo pedig a Móri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén az előző 6 hétben fokozatos növekedést mutat, a 48. héten meghaladva a járványos küszöb értéket.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a fiatal felnőtteknél és a középkorúaknál emelkedést mutat az előző hetihez képest. Az orvoshoz forduló betegek 13,1%-a a 0-14 éves; 44,8%-a a 15-34 éves; 29,5%-a a 35-59 éves és 12,6%-a a 60 éves, illetve az e feletti korosztályból került ki.

Közösségi halmozódásról nem érkezett jelentés.

Influenza figyelőszolgálat adatai 2017/2018. évi influenza szezonban, Fejér megyében

megbetegedési arány 100 ezer lakosra

 Járási Népegészségügyi Osztály illetékességi területe 46. hét 47.hét 48.hét
Dunaújváros, Sárbogárd 93,6 154,9 174,2
Mór, Bicske 0,0 15,8 10,5
Székesfehérvár 160,4 170,0 242,5
FEJÉR MEGYE 110,4 136,8 178,8

 

Az influenza megbetegedés megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás. Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja a súlyos kórházi ellátást igénylő megbetegedések és influenza halálesetek megelőzése. A védőoltást ajánlott minden szezon előtt évente megismételni a vírus rendkívüli változékonysága miatt.

Az influenza megbetegedés súlyos lefolyása szempontjából fokozottan veszélyeztetettek a krónikus betegek, a szív- és érrendszeri, légúti, máj és vesebetegek, anyagcsere betegségben szenvedők, cukorbetegek, daganatos betegek és immungyengeségben szenvedők, rehabilitációs, ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápoltak, gondozottak, várandós kismamák, 60 év felettiek. Számukra az influenza elleni védőoltás térítésmentesen a háziorvosoknál rendelkezésre áll. Az influenza védőoltás élővírust nem tartalmaz, betegséget nem okoz, beadása nem jelent veszélyt a fejlődő magzatra.

Térítésmentes influenza védőoltásra jogosultak az állattartó telepeken dolgozók, akik baromfi, sertés tartásával, illetve ezen állatok szállításával, feldolgozásával, megsemmisítésével foglalkoznak, továbbá a köznevelési intézményben dolgozók.

Fontos, hogy az influenza védőoltás mielőbb beadásra kerüljön, hogy a megbetegedések emelkedésének időszakára már védelmet nyújthasson.

A védettség 10-14 nap alatt fokozatosan alakul ki.

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály

 

Üdvözlettel:

Szakonyi Balázs

kommunikációs referens

Fejér Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízotti Kabinet

Székesfehérvár, Szent István tér 9.

Telefon: (+36) 22/526-916

Mobil: (+36) 20/539-2237

E-mail: szakonyi.balazs@fejer.gov.hu

Honlap: www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer

 

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal kommunikációs szakembere a szervezet álláspontját közvetíti. 

tájékoztatók | Fejér Megyei Kormányhivatal közleménye az influenza vírusról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ÁRAMSZÜNET!!!

tájékoztatók | ÁRAMSZÜNET!!! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Törsök Márta előadása 2017. 11. 22-én

tájékoztatók | Törsök Márta előadása 2017. 11. 22-én bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

” Döntésünk a jövőnk”-plakátkiállítás-megnyitó

Döntésünk a jövőnk” címmel Fejér megye középiskolás diákjai számára idén ötödik alkalommal hirdetett vetélkedőt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. A program a fiatalok körében játékos, szórakoztató formában hívja fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére.

A prevenciós célú versenyre 6 város 14 iskolájából 37 csapat jelentkezett. Az első forduló során a résztvevőknek plakátot kellett készíteniük a felelős szexuális magatartás témakörében. A beérkezett plakátok vándorkiállításon vesznek részt. Ennek első állomása a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. székesfehérvári autóbusz-pályaudvar váróterme,

 Az esemény helyszíne: Székesfehérvári autóbusz-pályaudvar, Piac tér 4. – Váróterem

Időpont : 2017. november 14., kedd,  15 óra

A kiállítást dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitja meg.

 

Rendezvény | ” Döntésünk a jövőnk”-plakátkiállítás-megnyitó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva