Adony Város

A Duna jobb partján, Budapesttől délre, attól ötven kilométerre fekszik városunk, mely vasúton, a Dunát Lórévvel összekötő kompon, a 6-os számú főközlekedési úton és az M6-os gyorsforgalmi úton egyaránt jól megközelíthető település, mintegy 3800 lakossal. Az Adonyi Kistérség központja.

A település kiváló földrajzi és infrastrukturális adottságai miatt nemcsak egyre keresettebb turisztikai célpont, de kiváló lehetőségeket kínál a megtelepedni szándékozó szoláltatóknak is. Így épült meg 2006-ban közvetlenül a Duna mellett Közép-Európa legnagyobb logisztikai bázisa, mely azóta is folyamatos fejlesztés alatt áll.

Városunk Százhalombatta és Dunaújváros vonzáskörzetébe tartozik, így e két közeli nagyváros kínál megélhetést az egyre nagyobb számban megjelenő helyi ipari-, szolgáltató- és kereskedelmi vállalkozások mellett.

Adony egy dinamikusan fejlődő, értékeit becsülő és gazdagító; azon közös erőfeszítéssel munkálkodó közösséget jelent, melyhez tartozónak büszkén vallja és vallhatja magát minden adonyi. Az idelátogatók gyönyörködhetnek a Kastély-park, a Szőlőhegy, a halastavak és a Duna természeti szépségeiben; az Orbán- kápolnában, a barokk stílusban épült Sarlós Boldogasszony katolikus templomban, valamint az emlékpark köztéri szobraiban. Jóféle adonyi bort kóstolhatnak a számos pince egyikében, eredménnyel horgászhatnak, pihenhetnek, szórakozhatnak az infrastruktúrájában már inkább városi; nyugalmában, személyességében ugyanakkor inkább falusi környezetet biztosító városunkban.

Suszter László

 

Comments are closed.