“Adonyért” Alapítvány

“Adonyért” Alapítvány
2457 ADONY Kossuth Lajos u. 4.

Köszöntő

Kedves Látogató!

A közcélú „Adonyért” Alapítvány kuratóriuma nevében tisztelettel köszöntöm megújult honlapunkon, melynek elsődleges célja az, hogy minden érdeklődő, de különösen a város polgárai számára hiteles és friss információkat adjon az alapítvány működéséről, tevékenységének minden részletéről.
Honlapunk tartalmának átlapozásával meggyőződhet arról, hogy alapítványunk hogyan szolgálja az alapítók, illetve a város egészének érdekeit és azt is, hogy miként járulunk hozzá településünk értékeinek megóvásához, gyarapításához, Adony régmúltjának és jelenének, természeti, építészeti és kulturális értékeinek megismertetéséhez.
Kérem, nézze a továbbiakban is honlapunkat, és ha az itt kapott információk felkeltették érdeklődését látogasson el Adonyba, ahol végigsétálhat, a Duna-parton a Nagy-szigeten, vagy a Zichy kastély parkjában. A Szent Orbán Borrenddel felvéve a kapcsolatot kilátogathat a várost a Dunával bezáró mintegy 6 km hosszú – helyi szólással úgynevezett – szőlőhegyre, megnézheti a Sváb és Rác hagyományokra alapozottan kialakított szőlős kerteket megkóstolhatja az itt készített kiváló minőségű borokat. A horgászok is nagyszerű fogási lehetőséget találnak a Dunán és annak mellékágán.
Tisztelettel üdvözli Önt az alapítvány kuratóriumának nevében:

Králl István
az alapítvány elnöke

Az „Adonyért” Alapítvány
Elérhetősége:
Elnök: Fónad József /Tel.:+36-30-720-9756/
Elnök h.: Szabóné Paulusz Piroska /Tel.: +36-30-400-86-75 /
Levélcím: „Adonyért” Alapítvány, 2457 Adony, Kossuth Lajos u. 4.
E-mail: adonyert_alapitvany@invitel.hu

 

 

Az „Adonyért” Alapítványt Adony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő testülete és az adonyi Római Katolikus egyházközösség alapította 1991-ben azzal a céllal, hogy az Adonyért tenni akaró emberek aktívan részt tudjanak venni a nagyközség életének tevékeny előmozdításában.
Alapvető célja a helyi szellemi kulturális értékek és hagyományok védelme-ápolása, az épített- és természeti értékek védelme.
Az alapítvány nyitott, tartós közérdekű célokat szolgáló, politikamentes civil szervezet, mely nyilvános tevékenységet folytat. Az alapítványon keresztül szélesebb lehetőség nyílott a társadalmi ellenőrzésre és a település fejlődését segíteni akarók kezdeményezéseinek, javaslatainak fogadására, de megnyílt annak lehetősége is hogy, adójuk 1%-nak felajánlásával vagy szponzorálással anyagi támogatást nyújtsanak.
Az alapítvány jogi személy, feladatainak megvalósításában önálló, döntéseit tízfős kuratórium hozza meg. Az alapításkor az alapítók úgy rendelkeztek, hogy mindkét alapító három- három főt delegál a kuratóriumba közösen, és négy főt az alapítók közösen jelölnek, a város közéletében eddig is aktívan részt vevő polgárok közül.
Alapítványunk középtávú program és éves munkaterv alapján tevékenykedik; ülései nyilvánosak, azokról jegyzőkönyv készül, mely az Alapítók felé megküldésre kerül és a Városi könyvtárban bárki számára hozzáférhető.

A kuratórium tagjaiSzemélyi feladatkörök
Az Alapítvány általános céljai
Az „Adonyért” Alapítvány tevékenysége a település várossá válásának időszakában és azt megelőzően
Aktuális évi munkaterv.
Tájékoztató a 2013. és az 2014. év munkájáról
Az alapítvány hírei, egyéb információk,
Felhívás értékeink megőrzésére
Az alapítvány gondozásában megjelent könyvek
További terveink
Képtár

Comments are closed.