Adóslista

Az adózás rendjéről szóló 2003.

 évi XCII.  törvény 55/B.  §-a alapján az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a százezer – magánszemélyek esetében az ötvenezer – forintot elérő,  90 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező adózó nevét (elnevezését),  telephelyét, adóazonosító számát és az adótartozás összegét a helyben szokásos módon közzéteheti.

Adony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 159/2016.  (VII.06.) határozatával jóváhagyta az adóhátralékkal rendelkező adóalanyok adatainak közzétételét.

 

Fentiekre hivatkozva az Adonyi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportja tájékoztatja a lakosságot, hogy élve a jogszabályokban biztosított lehetőséggel – az egyéb,

  • törvény adta végrehajtási cselekmények foganatosítása mellett – minden hónapban frissítve az Adonyi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint honlapján közzéteszi a jogszabálynak megfelelő adótartozással rendelkező adózók nevét, címét és az adótartozás összegét.

Remélve azt,

  •  hogy ezáltal javulni fog az adófizetési morál városunkban. A lista egy összegben tartalmazza egy-egy adózó helyi adó és/vagy gépjárműadó tartozását,  valamint a tartozás után felszámított késedelmi pótlékot.

Az adócsoport a folyamatosan frissülő listából törli azt a hátralékost, aki az adótartozását befizeti és azt igazolja vagy a befizetése az adószámlára megérkezik.

Aktuális verzió megtekintéséhez katt.

This entry was posted in jegyzői tájékoztatás. Bookmark the permalink.